Inicio Actualidad Lluís Mijoler anuncia contactes amb Aena un cop descartada l’ampliació de l’aeroport...

Lluís Mijoler anuncia contactes amb Aena un cop descartada l’ampliació de l’aeroport perquè l’ens compleixi les compensacions ambientals que té pendents al Delta del Llobregat

Esteu aquí

L’alcalde del Prat participa en una concentració ciutadana a la plaça de la Vila per celebrar que el DORA aprovat aquest dimarts descarti destruir espais naturals per ampliar l’aeroport

dimecres, 29 setembre, 2021 – 11:15


“A partir de la setmana vinent començarem tots els contactes tant amb Aena, perquè compleixi amb les compensacions ambientals que té pendents de l’anterior ampliació, com amb la conselleria d’Acció Ambiental, perquè impulsi el pla especial de protecció del Delta”. Així ho ha anunciat l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, aquest vespre des de la plaça de la Vila de la ciutat. El batlle s’ha sumat a una concentració ciutadana convocada pel col·lectiu de veïns i veïnes del Prat la Gent del Fang en aquell indret aquest mateix dimarts al migdia, tan bon punt s’ha confirmat que el DORA aprovat pel consell de ministres no incloïa l’ampliació de la tercera pista propugnada per Aena, que implicaria necessàriament la destrucció d’espais protegits a la Xarxa Natura 2000. A la concentració, que ha tingut lloc a les vuit de la tarda, ha assistit una quarantena de persones.

READ  El mes de desembre en xifres destacades, a Cornellà en Titulars


L’alcalde Mijoler ha destacat que ha rebut la notícia de la no ampliació de la tercera pista “amb satisfacció”, d’una banda, “perquè s’imposa el sentit comú, i el que portem dient des de fa dos mesos, que és que Europa no hagués permès mai que hi hagués una ampliació amb destrucció d’espais naturals”. Al mateix temps, però, el batlle ha ressaltat que “no podem estar contents”, perquè l’ampliació no s’ha descartat definitivament i perquè no s’ha presentat cap proposta d’inversions alternativa a la propugnada per Aena que “aposti pel tren i no per l’avió”.


“Cal fer una reflexió sobre quin model aeroportuari volem en base a quin model de creixement i quin model de turisme volem”, ha declarat l’alcalde Mijoler, que ha recordat que “avui mateix hem conegut dades de la contaminació que suposen els aeroports d’Europa, i que l’aeroport del Prat contamina com gairebé dos milions de cotxes en un any”. El batlle feia referència així a l’eina https://airporttracker.org/, elaborada per l’International Council on Clean Transportation (ICCT), Transport and Environment (T&E) i l’overseas Development Institute.

READ  Cornellà se suma a la condemna sobre l’atac de Rússia a Ucraïna


Reclama a la Generalitat que presenti el Pla Especial de Protecció del Delta


Així mateix, l’alcalde Mijoler també ha destacat que “hem de continuar amb la defensa del Delta, amb la defensa dels Espais Naturals”, i ha afegit que “seguirem reclamant que facin els deures tant Aena, que té pendents les compensacions de l’anterior ampliació, com la Generalitat, que té pendent el pla especial de protecció”. “La Comissió Europea ens ha advertit que hem de protegir molt més el Delta del Llobregat, i la Generalitat té pendent des de fa un parell de desenes d’any un pla especial de protecció, que espero que la consellera Jordà ens pugui presentar en breu”, ha confiat l’alcalde Mijoler.

READ  Les biblioteques municipals obren les tardes durant l'agost


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEls actes de la Festa Major 2021 registren unes 20.500 persones assistents
Artículo siguienteAprovades les subvencions per a projectes de Cooperació al desenvolupament i educació per a la Justícia Global
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí