Inicio Actualidad La Setmana de la Mobilitat ens convida a utilitzar mitjans de transport...

La Setmana de la Mobilitat ens convida a utilitzar mitjans de transport saludables

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, enguany amb el lema “Fes salut. Mou-te de manera sostenible”. A la ciutat s’organitzen diferents activitats per fomentar la mobilitat sostenible, aquells mitjans de transport que també fomenten la nostra activitat física, com la bicicleta o els nostres propis peus. 

L’acte central de la Setmana serà el diumenge 19 de setembre amb la “Festa de la bici a Cornellà“. Aquesta activitat -si les restriccions sanitàries ho permeten- consistirà en un circuit de 8 quilòmetres per la ciutat, amb inici i final al parc de Can Mercader. Les inscripcions estaran obertes des les 9.30 h i el recorregut començarà a les 10 h, a càrrec de l’entitat local Esport Ciclista. 

Mobilitat sostenible i respectuosa amb el medi ambient

L’Ajuntament de Cornellà impulsa el projecte Cornellà Natura per aconseguir una ciutat més verda i habitable. Un dels eixos centrals d’aquest projecte  municipal és impulsar la mobilitat sostenible de cara a incrementar la qualitat ambiental de la nostra ciutat. Dins d’aquest programa, s’han executat diferents iniciatives, com la implantació de l’servei metropolità d’aparcament de bicicletes Bicibox i e-Bicibox (servei de bicicletes elèctriques), a més de l’ampliació de la xarxa ciclable de Cornellà. I és que durant la desescalada de l’any passat, el consistori va adaptar de manera excepcional diferents espais per a l’ús de la bicicleta i bona part d’aquestes noves vies es mantindran de manera permanent. També aquest any, s’ha estrenat la Fotolinera del carrer Sevilla i ha augmentat l’ús de Park & ​​Ride de la mateixa carrer -un servei gratuït per a l’intercanvi modal entre el vehicle privat i el transport públic-.

MAS:  Noves píndoles digitals al Cèntric

Portal interactiu de la Setmana de la Mobilitat

Altres activitats

Dissabte 18 de setembre

CAMINADA POPULAR. 9 h Carrer del Rugbi (a l’inici del camí rural).
CIRCUIT DE BICICLETES. 11 h Ctra. d’Esplugues.
PEDALEJA AMB ENERGIA. 11 a 14 h Av. Sant Ildefons (davant de plaça d’Europa).
QUIN SOROLL FEM? 17 h Carrer Miranda. 
ATRAPANT L’AIRE. 18 h Carrer Màlaga. 

Diumenge 19 de setembre

AIRE NET, MOBILITAT SOSTENIBLE. 11.30 h Parc del Canal de la Infanta

Agafa la bici! Cursos de bicicleta

Vols moure’t per la ciutat amb bicicleta? Sigui quin sigui el teu nivell, aquests cursos t’ajudaran a millorar i agafar prou habilitat. Si no saps anar en bicicleta, pots començar de zero. Mai és tard per aprendre’n! Si no et sents amb prou seguretat per circular per la ciutat, el nivell 2 t’ajudarà a millorar les teves habilitats. I amb el tercer curs coneixeràs bé la normativa de circulació i l’aplicaràs en una sessió pràctica per la ciutat. Per reservar la teva plaça, envia les teves dades de contacte a medi_ambient@aj-cornella.cat. (Nom i cognoms, telèfon) T’enviarem un formulari per omplir i t’ajudarem a detectar el teu nivell.

MAS:  La 47 edició de la Col·lectiva acull un any més als artistes Pratencs

– Nivell 1: Aprèn a anar en bicicleta. 21, 23, 28 i 30 de Setembre de 18 a 20h. Parc del Canal de la Infanta
– Nivell 2: Millora les teves habilitats en bicicleta. 4, 6, 13 i 15 d’octubre de 18 a 20h. Parc del Canal de la Infanta
– Nivell 3: Circula en bicicleta. 18 i 20 d’octubre de 18 a 20h. Lloc a determinar


- Te recomendamos -
Artículo anteriorAquesta Festa Major, no et quedis sense entrada!
Artículo siguienteLa 18a Trobada de Dones arrenca amb una xerrada sobre les desigualtats del repartiment del treball a la llar
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí