Inicio Actualidad Un 70% dels semàfors, adaptats per a invidents

Un 70% dels semàfors, adaptats per a invidents

1 de juliol de 2021

Esplugues té al voltant del 70% dels semàfors adaptats per a la població invident. El sistema, que va començar a aplicar-se al municipi fa 25 anys, s’ha estès en l’actualitat a les principals vies (avinguda Cornellà, carrer Laureà Miró, Molí …), així com a l’entorn de centres educatius i parcs.

Aquests semàfors emeten senyals acústics perquè la persona invident pot saber si el semàfor està verd. El sistema, homologat per l’ONCE, s’integra a l’òptica de leds del semàfor i s’activa amb un comandament a distància que manipula la persona invident. Així s’aconsegueix que els avisos acústics només funcionin quan algú ho requereix expressament. Quan està a punt de finalitzar el període en verd per a vianants, s’activa un avís acústic diferent.

De les gestions per accedir al comandament a distància s’encarrega l’ONCE. Actualment, a Esplugues hi ha 17 persones, de les 79 afiliades a l’entitat, que compten amb l’aparell per activar els semàfors sonors.

Artículo anterior“Esplugues és un dels quatre municipis catalans amb regidoria sobre reforma horària”
Artículo siguiente
Esplugues s’adhereix al ‘Mulla’t per l’esclerosi’, aquest diumenge 11 a la piscina del parc dels Torrents
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.