Inicio Actualidad Un 70% dels semàfors, adaptats per a invidents

Un 70% dels semàfors, adaptats per a invidents

1 de juliol de 2021

Esplugues té al voltant del 70% dels semàfors adaptats per a la població invident. El sistema, que va començar a aplicar-se al municipi fa 25 anys, s’ha estès en l’actualitat a les principals vies (avinguda Cornellà, carrer Laureà Miró, Molí …), així com a l’entorn de centres educatius i parcs.

Aquests semàfors emeten senyals acústics perquè la persona invident pot saber si el semàfor està verd. El sistema, homologat per l’ONCE, s’integra a l’òptica de leds del semàfor i s’activa amb un comandament a distància que manipula la persona invident. Així s’aconsegueix que els avisos acústics només funcionin quan algú ho requereix expressament. Quan està a punt de finalitzar el període en verd per a vianants, s’activa un avís acústic diferent.

MAS:  Mor Salvador Montell i Puigarnau, destacat promotor de la cultura popular catalana a la nostra ciutat

De les gestions per accedir al comandament a distància s’encarrega l’ONCE. Actualment, a Esplugues hi ha 17 persones, de les 79 afiliades a l’entitat, que compten amb l’aparell per activar els semàfors sonors.


- Te recomendamos -
Artículo anterior“Esplugues és un dels quatre municipis catalans amb regidoria sobre reforma horària”
Artículo siguiente
Esplugues s’adhereix al ‘Mulla’t per l’esclerosi’, aquest diumenge 11 a la piscina del parc dels Torrents
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí